E&K

Efterlängtade  Elin och Karolina har nu kommit hit till London och det är underbart att ha dem här. Så igår kväll åkte jag och träffade Elin och åt en efterlängtad middag tillsammans med henne som bestod av ca 99% prat och 1% ätande haha. Under dagen har vi varit i Brick lane, Camden, på oxford street och även en middag i Notting Hill. Jag åkte senare vidare och fick träffa min efterlängtade karolina och spenderade några efterlängtade timmar med henne och som jag skrev tidigare är det underbart att äntligen ha dem här.  Som vanligt har klockan blivit sen och jag måste verkligen sova så jag orkar upp imorgon. Godnatt. 
 
Ljusslingan på bilden var det lilla som fick följa med hem från Ikea utöver mitt kära knäckebröd och chokladbollarna.  

Ikea

 

Åh Ikea, det kändes som om man var i Sverige för en liten stund, nästan. Det var dom godaste köttbullarna jag ätit på länge och jag är otoligt nöjd med mitt köp av knäckebröd(!) äntligen kan jag äta det och inte rostade mackor varje dag till frukost och Cholkadbollar som smakade mer än gott. Ni kan ju själva se lyckan som Anna på sista bilden visar, precis så känner vi efter en dag på Ikea.   

Hampton Court

Igår eftermiddags fikade jag med tejerna efter skolan innan jag åkte och  täffade några tejer från karlstad som är här för att hälsa på Emma som också kommer från Karlstad. Vi åkte in och åt middag nära Picadilly och sedan lite spontant tog vi en en buss som guidade oss runt i London och det var otoligt fint, jag fick bättre koll på vart allt ligger nu och det var en mysig kväll trots att det var så kallt. Jag måste alltså springa och köpa, halsduk, vantar och mössa nu, för det det är väldigt kallt ute.
 
Jag har glömt visa bilder som jag tog tidigare i veckan så här kommer bilder från Hampton Court i måndgas när vi var där med skolan. Det var verkligen otoligt fint. 
 

Höstlov

Äntligen är höstlovet här och det känns otroligt skönt + att jag får besök av två underbara tejer i veckan. Idag ska jag faktiskt på Ikea och jag är så häääääääär taggad med några av tejerna. Många har åkt hem till Sevrige över lovet men i och med att jag och några andra är kvar så måste vi ju få lite Sverige känsla och framförallt äta köttbullar. Det börjar bli väldigt kallt nu så på nätterna består min pjamas "outfit" av en långärmad tröja, en tjocktröja, mjukisbyxor, strupor och raggsockar och då har jag tjockt täcke med en flisfilt också. Synd att britterna glömde att insolera sina hus bättre haha.     
 
Här kommer bilder från en väldigt bra franska lektion i tisdags då vi fick åka till lilla "franskt London" som ligger i south Kensington + att vi åt världens godaste Cupcakes.

Sold?

Jag måste skriva ett sista inlägg här idag för det är nämligen så att jag pratade med min värdmamma vid matbordet förut när det bara var hon och jag och då fick jag reda på en liten nyhet. Jag gick nämligen till min buss häromdagen och gick förbi ett mäklarkontor som ligger ca 100 m från mitt hus, av slumpen kollar jag på alla hus som är till salu och får syn på ett hus som ser ut som mitt, men det kan det ju inte vara tänkte jag. Men jag började tänka efter och tillslut så ser jag att det faktiskt är MITT hus. Jag får lite panik men har inte vågat fråga rakt ut om de tänker sälja huset. Men min värdmamma sa häromdagen att de har för stort och vill flytta till ett mindre någongång men inte när och att det troligen inte skulle ske på ett tag. Och idag kom svaret att de troligen kommer att flytta till ett annat hus. HJÄLP tänkte jag, men jag kan nog vara lugn. För huset dem tänker flytta till (troligen, inte helt säkert) ligger inte långt ifrån och jag får flytta med, YES. annars kanske jag skulle fått bo på gatan restena av året och det kanske skulle vara mindre roligt. Men nu har jag iallfall fått svar på frågan angående om mitt hus ska säljas. Så troligen ska jag tydligen flytta, men dock är det ej helt säkert än haha... 

Days end

Nu väntas det sista plugget för ett litet tag, middag och skypesamtal med en otroligt saknad Anna innan det är dags att sova för att vakna upp och veta att jag får höstlov efter fredagens slut och det innebär att jag snart kommer få träffa två otroligt efterlängtade tjejer som kommer hit.  

B-day

I måndagas fyllde fina Stina år, Grattis till dig min vän. Detta firades med att äta på resturang och det kan vara det bästa att göra något sådant på en måndag som annars brukar vara en ganska vanlig dag med plugg. Men man borde göra detta oftare. 

Autumn

Imorgon är det fredag och efter det är det höstlov och denna vecka har jag gått och längtat efter ett tag nu. Löven täcker marken här och det är riktigt höstigt ute och jag gillar det. Därför tänkte jag visa hur det ser ut nu när jag går till skolan varje morgon när det inte är speciellt varmt ute längre. 

Pancakes

Igår var jag och några tjejer inne i Centrala London för att äta brunch. Gott var det minsann, även om vi inte åt på stället där det var tänkt från början. Lite affärer hann vi också med. På kvällen var vi på Cirque Du Soir vilket var en upplevelse för sig haha. Dans bland dvärjar, clowner, dansare, popcorn och minipankakor. Ja en clubb med en cirkus helt enkelt. Idag ska jag vara hemma och göra läxor, skypa, äta mat och njuta av att vi börjar lite senare och inte har skola imorgon då vi ska till Hampton court med skolan hela dagen. Nu är vi ju redan inne i mitten/slutet av oktober och jag älskar att hösten har kommit hit till london, alla träd och löven på marken är så fint 

I denna minut


Nu är det...

...Fredagsmys. Denna fredag tillbringar jag på allra bästa sätt när man är för trött för att göra något. Jag ska läsa min efterlängtade Elle, äta frukt, godis (viste ni att de har karamellkungen här? Dock smakar det inte som hemma) och cashewnötter. Mer än så ska jag inte göra denna fredagskväll. Det är förretsen läskigt hur snabbt tiden går här. Det är bara en vecka kvar tills den är Mid term holiday, hur kunde tiden gå så snabbt?


Och det är...

... Äntligen Fredag. Allt här blir lite annorlunda och det blir även plugget. Jag har denna vecka klarat av tre mindre prov, en redovisning, två inlämningar och flera läxor. Skolarbetet här går bra bara man gör allt man ska, men det är tiden här som är det svåra. Man får vara effektiv och plugga på håltimmar och all tid som finns. Jag ska utöver skolan hinna tänka på saker som man inte behöver hemma. Man ska hinna fixa skollunch, bo i värdfamilj och den är annorlunda från att bo hemma, hinna handla allt som tar slut, schampo, tandkräm mm haha. Det kanske inte låter så jobbigt men dagarna här är längre i skolan och allt tar lite längre tid. Men allt går och att denna vecka är avklarad känns väldigt skönt. Men chansen att få bo här i London skulle jag inte vilja byta bort mot något annat, det är jag väldigt säker på. 
 
Här på bilderna ser ni två saker som är väldigt bra. Min lilla säng och mina raggsockor som är bäst nu när det nu börjar bli kallare här i London. 

study

Denna vecka som kommer är inte en vecka jag ser fram emot. Den kommer att består av plugg varje minut, men det ska bli otroligt skönt när den är över. På något sätt känns det som om allt skulle läggas in just denna vecka. Men allt går. Jag befinner mig trots allt på ett ställe på denna jord som jag vill vara på och när jag tänker efter gör det allt lite lättare.   

Found myself in the city, near piccadilly

Jag vet inte vad som är bäst att springa runt på Londons gator mitt i natten, i friheten när man äntligen har fått ta av sig sina klackar som gör att fötterna värker och bara skratta åt allt, eller att stå i klackarna sju timmar på raken och dansa till musik som får varenda människa att röra på sig (om jag tänker efter skulle jag nog föredra båda två) Igår var vi på Madox och firade Julia och Ebba och kvällen blev så otroligt bra.    

This is your song

Jag sitter på mitt rum trött och mätt men ändå glad. Imorgon är det onsdag som är min värsta dag på hela veckan. Jag startar denna underbara dag med 3 lektioner på engelska i samma klassrum alltså ca 4 timmar på raken. Jag har sedan en lunch på ca 40 min innan jag har en lektion till.  Sedan ska man ta sig med bussen till Barnes där idrotten är. Ja kanske inte längtar tills imorgon men annars är allt bra. Jag vill också skriva GRATTIS till världens bästa granne som idag fyller år. Jag saknar dig väldigt mycket, men snart ses vi. Dagen i soklan gick snabbt, då dagen också bestått av klassfoto. På eftermiddagen så åkte jag, Linnéa och stina in till Kingston en sväng. Nu väntas lite plugg som måste göras innan jag hoppar ner i sängen.
 
Jag måste också säga att jag tror min värdfamillj kan läsa mina tankar ibland. vissa dagar så kan jag verkligen gå och längta efter en viss maträtt och väldigt ofta har min värdfamilj lyckats göra den maten på precis samma dag. Så det gör inget om de lyckas med att läsa mina tankar då och då... 
 

On my way

 
Helgen är redan över och jag förstår inte hur tiden kan gå så otroligt snabbt ibland. Helgen har varit bra på många sätt, trots att hela denna dag har gått åt till plugg så känns allt väldigt bra ändå. Jag trivs verkligen här och jag är så otroligt glad över att få vara här. Även om man ska få till allt med, plugg, fritid och allt vad det nu är så känns allt väldigt bra.Allt går bara man vill.
 
Igår gick jag två långa promenader varav en med Linnéa och det var så skönt att bara vara ute och gå speciellt eftersom det var sol. Igår kväll hann jag också med ett väldigt härligt skypesamtal med saknade hiljis därhemma, det behövdes. Ni därhemma saknas det hoppas jag ni vet. Men annars har jag jobbat på att bli frisk från min förklydning denna helg. Jag har också tagit massa bilder på min väg till skolan och dessa tänkte jag visa nu. Varje dag går jag denna väg här eller nja jag halv springer snarare med en väska som väger ca 10000 kg varje dag med alla skolböcker i och försöker komma i tid haha, men jag har inte blivit sen någongång som tur är. Alla som känner mig vet att tid är viktigt för mig haha.      

En morgon



Kanelbullar


Ja som vi alla vet var det ju kanelbullens dag igår, så ikväll har jag och tjejerna varit hemma hos Ebba och bakat kanelbullar hela kvällen. Hur mysigt som helst. Så även om vi fick våra kanelbullar en dag senare gjorde det ingenting för de blev väldigt goda ändå. Vi har alltså bakat och även sett på film. Ja nu var det så att alla ville se skräckfilm och det är ju inte min favorit så ja såg inte riktigt på film om man säger så, men mysigt var det verkligen ändå. Så nu ligger jag hemma i sängen och ska nu sova. 

Below my feet

Igår kväll efter lite skrivande av uppsats åkte jag, Stina och Linnéa hem till Ebba för en riktig myskväll. Vi gick och köpte det vi kände att vi ville ha och la oss och kollade på massa olika serier. Det var så himla mysigt och en sådan kväll behövdes. Även Anna kom hem till Ebba. Måste bara skriva också att Ebba kan vara den bästa, vi tjejer vaknar upp på morgonen och kommer ner till köket. Då har Ebba gjort iordning världens frukost med scones. Åh så gott det var. Vi och även Sally åkte senare till Westfield som är ett stort shopping center och tillbringade några timmar där innan vi begav oss hem till Ebba igen innan det var dags för det efterlängtade bullbaket. 

One day

Idag är det torsdag och snart är det helg! Sitter i biblioteket och väntar på att sista lektionen ska börja. Imorgon är vi lediga och det passar väldigt bra med en extra ledig dag efter en stressig vecka. Jag ska nu i helgen skriva en uppsats som ska in på måndag och att jag + alla andra på skolan är förkylda. Men något roligt ska allt hinnas med också denna helg och imorgon ska det bakas kanelbullar hemma hos Ebba! Puss


RSS 2.0