Ett år sedan - 365 dagar

Det har gått ett år sedan jag befann mig på flygplatsen och skulle ta ett flyg mot London och mot ett år som kom att bli det bästa året i mitt liv. Alla minnen och känslor kommer tillbaka och jag saknar det något enormt. Vissa gör nu samma resa som jag och många andra gjorde som skulle börja på Svenska skolan i London och jag kan inte låta bli att känna den känslan man kände precis denna dag. Jag viste inte att ett år kunde gå så snabbt, eller att ett år kunde betyda så mycket. Men idag vet jag och jag är evigt tacksam att jag skickade in brevet som förde mig till London. Jag kommer alltid se tillbaka med ett leende på detta år och jag vet att jag kommer kunna dela detta med de personerna som jag nu tvingas vara ifrån, som man delade allt med varje dag. Alla minnen, människor och platser kommer man alltid komma ihåg och jag vet inte riktigt vem man ska tacka för detta år, men det är många att tacka, men en sak är säker och det är att detta år kommer alltid kommas ihåg och London är inte bara en stad eller en plats nu, det har blivit ett hem med alla minnen som denna stad bär med sig efter ett år som kom att bli det bästa i mitt liv.   

S-o-m-m-a-r

 
 

Att sakna något är inte lätt

 

Att förbereda sig...

Fick en fråga jag ska svara på: Jag ska börja på svenska skolan i London och jag flyttar om 3 dagar. Jag undrar om du har några sista minuten tips om packningen och hur man förbereder sig för att verkligen flytta!
 
Jag blir pirrig i hela magen när jag läser denna fråga. Jag kommer ihåg känslan och alla tusen tankar som snurrade i huvudet. Jag önskar er alla som ska åka iväg nu ett stort Lycka till och jag lovar er att det kommer bli bra. Just i denna sekund skulle jag göra vad som helst för att få känna den där känslan igen jag själv hade tre dagar innan jag åkte iväg till ett år som kom att bli det bästa i mitt liv. 
 
Jag packade in i det sista och fick stor hjälp av min mamma. Jag skulle tagit med mig hela garderoben om jag packade själv. Men minimera din packning så mycket du kan, du kommer behöva mindre saker än vad du tror som kommer hemifrån. Det mesta kan man köpa där som man tycker väger för mycket. Så tänk en extra gång innan man packar ner onödiga saker. Så jag tror inte jag har överdrivet många tips på packningen mer än att man ska ta med sig så lite som möjligt. Men man kommer komma hem med betydligt mer saker och allt det ska få plats i väskor på vägen hem sen och jag kom dit med en väska och kom hem med fyra och det säger väl allt om att man samlar på sig saker. 
 
Det är så häftigt att du/ni kommer åka iväg till en ny stad och har nu en känsla i kroppen som är svår att beskriva för någon annan. Denna känsla kommer ni sakna. Det gör jag. Man hade så många funderingar. Men alla mina funderigar löste sig nästan i sekunde jag landade i London. Allt löser sig och det kommer man att märka efter ett år utomland. Ta de lugnt och kom ihåg att alla är i samma situation som åker iväg. Allt kan kännas läskigt och förvirrat till en början bara för att man inte är van, men man kommer snabbt in i allting och alla tar hand om  varandra. Så ta det lungt med packning och alla förberedelser för allt löser sig alltid.
STORT LYCKA TILL med allt till er som åker iväg, önska jag kunde få vara den som åkte iväg om tre dagar. 
  
 

Same love


Fika

 
 
 

Sommar

 

Öland

 

värdefullt

 
 
 

Swing

 

Solstrålar

 

Kusinvitamin

 

Fråga angående studier utomlands

Om man vill söka till någon skola utomlands, vet du vart/hur man "söker" skolpeng och inakorderingsbidrag?

 

Främst ska man vända sig till sin egen skola och kommunen. Kommunen sköter skolpengen och det är dem som måste bevilja att du får med dig skolpengen om du ska läsa utomlands på en annan svensk skola som t.ex. svenska skolan i London. Inakoderingbidraget sköter också kommunen, så var det för mig, då mycket går via kommunen i och med att dem har koll på vem du är och har också koll på vilken skola du gick på innan etc. Jag vet dock inte om det är på detta sätt för alla, men för mig var det via kommunen allt sköttes. Men har man funderingar hör av dig till din egen kommun för dem borde kunna ha svar på det mesta om detta.   


Fina dagar i Göteborg


We can't stop

 

Att prata Engelska

Fick ytterligare en fråga om engelskan som jag tänkte svara på! 
 
Efter ditt år i London, kan du flytande engelska eller nästan? 
 
Som sagt har jag svarat på en tidigare fråga angående engelskan i detta inlägg. Men jag kan självklart svara mer specifikt på denna fråga. Just nu är inte jag rädd för att prata engelska, vilket jag var innan jag åkte till London. Jag skulle kunna klara mig i de flesta situationer. Men att säga att man kan prata engelska flytande är svårt. Jag tror man bör ha bott i ett engelstalande land ett par år för att prata flytande. Ett år i Lonodn på svenska skolan ger en nya kunskaper och man lär sig mycket mer engelska. Men man hade fortfarande svenskan i vardagen och därför tog man inte in engelskan på samma sätt som man skulle gjort om man kanske åkte till USA ett år och enbart pratade engelska. Men jag vågade knappt prata engelska innan jag åkte. Nu tänker jag inte på om jag pratar engelska, det är betydligt mer flyt och man kommer in i språket enkelt. Att skriva engelska har också blivit betydligt lättare. Så man lär sig otroligt mycket. Så att jag pratar flytande är svårt att säga, men att jag klarar mig med den egelskan jag kan så är svaret Ja, men man kan alltid lära sig mer och så är det ju med alla saker.  

Always like this

 

RSS 2.0