Efter Torsdag kommer Fredag & efter Fredag kommer Helg...

Denna vecka har gått så otroligt snabbt fram. Det är redan fredag imorgon vilket betyder att det redan blir helg imorgon. Helt plötsligt har veckan gått förbi. Denna natt blir den första natten i nya huset, så vi får se hur det känns. I helgen är det framförallt plugg som står på schemat, men lita annat ska också hinnas med.   

Hollywood Costume - V&A


Next to you

Vi har flytta nu, eller jag befinner mig i skolan och kommer att gå in i ett nytt hus idag. Känns lite konstigt att jag plötsligt kommer gå av vid en annan station, sova i ett nytt rum, äta frukost i ett nytt kök och aldrig mer gå in i huset på Amyand Park Road. Men jag skulle aldrig vilja flytta ifrån min värdfamilj och lite spännande är det också. Vi var ute och åt på resturang igår för att det var smidigast och det gjorde inte mig något. Jag hade franskaprov denna morgon och jag vet inte riktigt hur det gick, men nu är det gjort vilket är skönt.  

All the Little Lights

 
Mitt i allt plugg kan jag  inte riktigt  hjälpa att längta efter Sportlovet  + att om 43 dagar åker vi till Paris med franskan och det ska bli väldigt underbart och därför kan jag inte hjälpa att längta efter det också.   

Bye & Hello

Onsdagen är här och imorgon är sista dagen jag kommer att vakna upp i detta hus på Amyand Park Road. Så imorgon går jag ur detta hus och efter skolan kommer jag att gå in i det nya huset. Så ikväll ska jag också packa. Förövrigt är måndagen och onsdagen de värsta dagarna i veckan, med många lektioner och det är så skönt när dessa två dagar är över. Då känns det som helg, inte riktigt kanske, men nästan. 

Plugg & Packning

 
Tisdagen är förbi och jag har precis kommit hem, jag ska nu plugga och Packa. Jag har tänkt att det skulle bli lätt att packa alla grejer, men när jag tänker efter har jag nog skaffat mig mer saker än vad jag trott... Men det får helt enkelt gå på något sätt.  

Måndagslycka

Igår när jag kom till skolan, så ger världens bästa Sally mig något jag verkligen vill ha och jag blev så himla glad. Vi satt nämligen härom dagen och pratade om att hon har en snygg tröja när hon jobbar (på A&F vilket är så grymt att hon gör!!) och igår morse ger hon mig en av sina Tröjor(!). TACK, TACK, TACK SALLY. Ibland är överaskningar det bästa som finns och detta gjorde hela min måndag väldigt, väldigt bra.    

Beneath Your Beautiful

Jag ska snart lägga mig. Det är mycket i skolan nu som jag skrev i ett annat inlägg + att vi ska flytta om tre dagar. Jag har alltså bara tre nätter kvar i detta hus. Det känns både kul, sorligt, tråkigt, spännande och roligt på samma gång. Men detta innebär att jag måste packa också, så dessa dagar kommer bli väldigt fullspäckade med saker som måste göras. Idag var det regn här i London och det var länge sedan nu, känns det som, eftersom det både har varit snö och sol ett tag.  

Speed of Sound

Veckan är igång igen och denna vecka måste jag verkligen plugga mycket då de två kommande veckorna är fulla av prov. Tiden går läskigt snabbt fram och om tre veckor är det redan Sportlov. Jag vill inte ens tänka på hur fort tiden kommer gå efter sportlovet, men det behöver jag inte tänka på nu. Här kommer de sista bilderna från när vi va i ett snöigt Brick Lane.    

V&A - Hollywood Costume

Att helt plötsligt vara en meter från Kostymer som har burits av Hollywoods stora tjärnor är väll inget man gör varje dag, men idag gjorde jag det och det var väldigt bra. Tyvärr fick man inte ta bilder, men jag smyg tog några med mobilen som jag kommer lägga upp någon dag. Men det var Kostymer från filmer som Titanic, Rocky, Pirates of the caribbean, Indiana Jones, James bond, Broke back mountain, Mamma Mia, Gladiator, Batman, Black Swan, Harry Potter och månaga  fler. Man kan inte riktigt hjälpa att  man skriker lite av lycka inombords bara av att  se kostymerna.  

Nine degrees

Vaknade upp till sol och 9 grader idag och det blir man ju inte direkt på dåligt humör av. Idag vid tolv åkte jag iväg till Victoria and Albert Museum i South kensigton. Först möte jag Ebba och Ludde och vi gick och kollade saker som hör till en uppsats vi ska skriva, sedan gick vi och åt lunch. Jag gick tillbaka till museet och mötte upp Anna och Maria för att gå på Hollywood Costume och jag tänkte skriva mer om det sen och jag kan säga att det var värt  varenda pund... 

Because We Can

Idag var en sådan dag jag har haft ett leende på läpparna, jag vet inte om det var solen som bidrog till det, men ibland blir jag bara så glad. Idag är en sådan dag och jag blir glad över att få vara här i London. Att ena dagen få vakna upp och gå till skolan med en vardag, samtidigt som man vaknar upp andra dagen och det är helg. Man kan då göra precis vad man vill, ett London väntar utanför fönstret. Detta är dock något som jag tror man har svårt att förstå när man bor här, därför blir man nog extra glad när taken väl slår en. 

Soleil

Det visade sig att solen skulle dyka upp denna lördag och det var underbart med ljus. Alla Londonborna verkar också njuta av detta väder då folk börjar ha ”kallare” kläder på sig och gå utanför dörren, men riktigt så varmt är det inte. När jag träffade Anna och Maria åkte vi till V&A-museum för att få biljetter till utställningen Hollywood Costume och det fick vi, så imorgon eftermiddag ska vi gå dit. Vi åkte till High Street Kensington och träffade Nina och Ebba, vi åt mat och hann gå i någon affär innan alla bestämde sig för att dra oss hemåt, ikväll blir det troligen pub i Richmond.  

Just One Last Time

Helgen är här och igår kväll var jag och många, många fler från SSL inne i centrala London och kvällen var minst sagt väldigt lyckad. Mina fötter är beviset på det då det gör ont bara jag går på dem haha. Jag somnade runt halv fem, men hade bestämt att träffa Anna och Maria i Richmond vilket betydde att klockan ringde halv nio denna morgon. Sova kan man göra senare i livet.

Så Sant

                                        
Denna bild hittade jag på min vän Marias blogg och jag kan ju inte annat än att skratta, såhär slutar det nästan varje dag... 

Grattis världens bästa storebror

Idag blir du 20 år och jag hoppas du får världen bästa 20-års dag, saknar dig och snart ses vi! 

En liten förändring

 
Jag har nu ikväll ändrat lite här på bloggen som ni säkert redan har sett. Jag tröttnar lätt på grejer och kände att det skulle vara kul att göra något nytt. Vet ej om det blev till det bättre eller sämre, men det blev en förändring. Här kommer en bild i repris som jag visat förut och jag blir så glad bara jag tänker på dagen då bilden togs. Nu ska jag sova + att jag har lite sovmorgon imorgon.   

Somebody told me that this is the place where everything's better and everything's safe

Idag har jag varit i skolan från 8:45-20:00. Jag hade dock bara en lektion, som nästan aldrig händer. Men jag bestämde mig för att sitta kvar, plugga, äta lunch och sedan var det ett möte med studievägledaren angående kurser, intagning och allt det där. Det kändes ganska bra att gå på det då jag hade lite funderingar. Sedan efter det gymmade jag tillsammans med Linnéa och Stina. Den kortaste skoldagen blev istället den längsta på hela veckan.  

Mitt i veckan

Det är plugg som står på schemat för det mesta nu under dagarna i veckan. Men igår tog jag mig in till richmond på kvällen och för lite pubhäng tillsammans med flera från skolan och det kan vara det bästa att bara få ett avbrott mitt i vardagen ibland.  

Fråga och Svar

Hej! Jag började precis läsa den blogg! Den är sjukt bra och du tar jätte fina bilder. Jag funderar själv på att söka till London men jag är inte riktigt säker så jag tänkte fråga lite först. Hur många poäng hade du när du sökte in? Vad går du för linje? Skrev du brevet,ska det skrivas på svenska eller engelska,är det svårt att komma in? Om man ska gå och festa,är det svårt att komma in om man inte är 18? Kram!

 

Hej Rebecka! Vad glad jag blev när jag såg att du hade komenterat och ställt frågor. Jag har inte så stor koll på vilka som kollar in här på min blogg, så det var jättekul att du skrev och vad glad jag blir och Tusen tack för att du tycker om min blogg.

 

Jag tycker att du gör helt rätt som tänker tanken att åka till London, för det är en fantastisk chans att få bo utomlands och att göra något man inte definitivt inte kommer att ångra. För detta är det bästa jag har gjort, helt klart.För mig var det nämligen så att jag sökte genom min skola, då jag kommer från Karlstad. De samarbetar med Svenska skolan i London och har alltid två platser att dela ut och en av dessa platser blev jag tilldelad. Så mina betyg och poäng spelade inte så stor roll just på grund av detta.

 

Därför har jag inte lika stor koll på hur den riktiga intagingen går till när man söker direkt till Svenska skolan i London, men detta kan jag enkelt ta reda på. Jag går linjen Sam-sam och jag tycker att svenska skolan är otroligt bra på många sätt, lärarna är engagerade och även om vi har mycket plugg så lär man sig saker + att gå på denna skola blir något väldigt annorlunda mot vad det är att gå hemma i Sverige under vardagen + att helgerna inte ens går att jämföra med i Sverige.

 

Men brevet du ska skriva är på Svenska, vad jag kommer ihåg att folk har sagt och när det handlar om hur svårt det är att komma in så beror det väldigt mycket på. Dels på hur många som söker och vilka betyg man har. Men om man verkligen vill komma in och har betyg som räcker borde det inte vara några större problem. Pratade med en lärare i skolan idag och han sa att det var svårt att säga hur svårt det är att komma in. Men om du vill och funderar så tycker jag absolut att du ska söka, tveka inte.

 

 

När det gäller detta med festande är det som i Sverige, du kommer inte in om du inte är 18. Om man ska gå på en klub eller gå till en pub kollar de för det mesta ID, men på vissa ställen funkar det ändå. Då vissa ställen är enklare en andra. Men det gäller att man måste ha ett ID där det står att man är arton på något sätt. Så det är inte omöjligt att gå ut även fast man inte är arton.

 

Jag skulle nog kunna fortsätta att skriva detta inlägg i evigheter, det finns så otroligt mycket att säga om London och att bo här och alla fördelar med att gå ett år på Svenska skolan i London, Så tveka inte att SÖKA in utan gör det, SÖK. KRAM


It's hard when you miss people. But you know, if you miss them, it means you are very lucky.


Måndagar

Måndagar kan vara den längsta dagen på hela veckan. Men när den är över är det alltid lika underbart. Ska nu sätta mig och göra klart två uppgifter innan jag ska sova. La mig för sent igår så jag har varit trött hela dagen. Idag har jag också gjort sallad till Lunch för imorgon och det känns väldigt bra att ha det gjort (det kan vara jobbigt ibland att alltid behöva fixa lunchen själv, så alla som äter lunch i skolan var glada för det). Efter skolan gick jag och Emma och tog en fika på Costa. Ibland är det  bara så skönt att sitta och prata. Godnatt.   

One Sunday in London

Jag har precis kommit hem från en dag i Brick Lane med mat, photobooth, snö och skratt . Det är snöigt ute, men dock var det skönt att göra något ute ändå. Söndag behöver inte alltid bestå av plugg i mängder, iallafall inte om man bestämmer att det inte ska göra det. Jag ska däremot ta tag i plugg nu istället.    

Snow

 
Snön hat fallit ner på londons gator idag och det är verkligen snö. Vitt på alla hustaken och vitt på marken. Ganska mysigt ändå (när man sitter inne). Planen ikväll var att gå ut men så blev det inte riktigt, att springa runt i snön just ikväll kändes inte så lockande. Så nu har det blivit myyyssss istället  och det känns rätt okej det med haha.  

Don´t say I never gave you anything

Ja har precis ätit mat tillsammans med Nick då värdisarna är borta ikväll. Jag ska nu ta en dusch då jag direkt efter skolan gick till gymmet med Nina, Linnéa och Stina. Imorse var det så fint när jag gick till skolan och denna utsikt är fin i alla väder. När det är kallt, varmt, snöigt, soligt, frost, molningt, dimmigt. Jag kommer nog aldrig att sluta ta kort på denna utsikt. Imorgon är det Fredag och det känns väldigt skönt på något sätt.  

Wednesday

Skolan flyter på och idag hade vi något test på idrotten och det var väl inte direkt det roligaste på veckan. Efter idrotten åkte jag och Linnéa åkte till Mcdonalds och åt cheeseburgare, som jag längtat efter det, fast jag inte har en aning om varför. Igår sprang jag runt i richmond för att göra en massa ärenden direkt efter skolan och jag ska nu i denna minut ta tag i plugg. Det är fortfarande väldigt kallt i London och man kan ju inte riktigt hjälpa att man längtar efter värme just nu. Jo, jag måset också bara säga att vissa britter är lite roliga när det gäller bussarna. Runt rusningstiden är det fullt på bussarna och så ropas det i högtalaren "Please move down inside the buss" och så gör alla det, men det finns ändå dom som står längst fram och ändå fortsätter att trycka på och blir sura på en när man redan står där som packade sillar.Ja ibland så får faktiskt britterna tänka om. Och precis in denna sekund jag sitter här och skriver kommer värdisen in med vindruvor, det är faktiskt inte så dumt att bo i värdfamilj.

Första dagen på veckan

Måndagar kan vara de absolut längsta dagarna, men denna måndag har varit riktigt bra. Jag tror jag börjar förstå att jag är här i London igen. Jag har tränat tillsammans med Linnéa och Stina efter skolan. När jag kommer innanför dörren efter att ha handlat så springer jag upp på mitt rum och känner att mitt element är på (jag är så GLAD över det). Nu slipper jag sova i dubbla mjukisbyxor och dubbla tröjor. Denna måndag kunde inte blivit mycket bättre med andra ord och imorse när jag vaknade snöade det utanför mitt fönster här i London.   

Just nu

 
1. Värdisarna packar för fullt inför flytten, den 31 flyttar vi. 2. Jag åt världen mest efterlängtade macka. 3. Jag har vågat börja kocka ägg. 4. Köpte mig två små ringar på Marc by Marc Jacobs. 5. Jag dricker te ofta för att hålla värmen i detta hus. 6. Jag tänder ljus dagligen på mitt rum i hopp om att det kan göra mitt rum lite varmare. 7. Jag kommer sakna köket när vi flyttar. 8. Mitt element som är iskallt, vilket resulterar i att mitt rum är fruktansvärt kallt. 8. Jag kunde inte låta bli att hålla mig ifrån rean.  

Last Night

Igår bestämde jag mig för att hänga på Mina, Nina, Sally och Julia ut på kvällen. Vi började på Market Place och gick sen vidare till project.  

Yesterday

Lördagen igår började med brunch i centrala London tillsammans med Sally, Linnéa och Stina. Dagen fortsatte i affärer och det är ju "Sale" över allt och det var inte bara vi som var på stan om man säger så. Vi hann med Marc Jacobs efter lite gående, Victoria´s Secret och andra affärer. Vi tog en fika som bestod av cholklad rakt igenom, speciellt för mig och Linnéa (choklad macarons och varm cholkad). Torsts allt folk var det väldigt mysigt att vara tillbaka i centrala London,  jag har saknat det under lovet. 

Locked Out Of Heaven

I fredagskväll åkte jag till en pub med fina tjejer och det kan vara precis allt som behövs ibland. 

Milton Brown

* Skolan är igång och även om man inte behöver plugga än på allvar börjar redan alla lärare prata om prov och inlämningar.
 
* Det är fredag idag och det är väldigt skönt med helg. 
 
* Jag är dålig på att uppdatera men det är för att jag inte har tagit några bilder den senaste tiden att visa. 
 
* Hoppas dock att jag har lite bilder att visa efter helgen. 
 
* Det är skönt att vara tillbaka i London, detta har blivit mitt andra hem. 
 
* Igår tränade jag för första gågen på väldigt lääänge och det var så skööönt, dock skirker kroppen av träningverk idag. 
 
* Köpte en present till min värdmamma idag (som fyllde år i veckan, det firades i onsdags med Take away och släkt här hemma) och då fick jag med en liten extra "present "när jag handlade på Milton Brown och gratis är ju aldrig fel. 
 
* Jag lovar att jag ska bli bättre på att blogga. 
 

Back in London

Plötsligt är man här igen, bland de röda bussarna, värdfamiljen, efterlängtade klasskompisarna, skolan och bland alla britter på gatan. Jag tror mitt huvud har varit lite förvirrat de senaste dagarna då man plötsligt är här igen. Jag blev så van att vara hemma i Sverige och lovet gick snabbt förbi. Lovet var dock jättebra. Även om jag önska att jag hade fått spendera tusen timmar med var och en i familjen och vännerna, så är jag ändå glad att jag hann säga hej till alla den tid som fanns under lovet. 2013 är här och med det så har vårterminen startat. Jag ser verkligen fram emot denna termin och få se hur våren snart kommer att komma hit till London. Nu är det en termin kvar och jag ska ta vara på varenda sekund, för jag vet att jag kommer att sakna allt detta, något otroligt. 

RSS 2.0