Just give me a reason


Oceans

 

Får jag ens ha kvar dig som min vän


Here comes the sun


Fråga angående luncher i London

En fråga om luncher som jag tänkte svara på!
 
Skulle du kunna tipsa om bra lunchställen. Som jag förstår det går mycket pengar åt maten, särskilt lunchen. Skulle vara superbra om du kunde ge tips på lite olika ställen? Finns det nyttiga alternativ, eller äter man skräpmat under hela året?
 
Under hela detta år får man som sagt betala sina luncher själva under skoldagarna. På helgerna står värdfamiljen för lunchen, men jag och många andra var dock inte hemma så mycket på helgerna då man upplever London istället. Därför betalar man ofta lunch även på helgerna. Under hela året har mina luncher varierat. Jag har köpt mig mat från Tesco som är som Ica där man kan köpa sallad/macka, dryck och något snacks tillsammans för 3 pund. Men detta har jag varierat med då man blir trött om man äter samma. Sedan har vi ätit på resturang nere i Richmond som är nära skolan om vi haft lång rast och då går en lunch på ca 6/7 pund, speciellt på vårat favvo ställe Portofino. Annars har jag testat att laga egen sallad, och det blir nog billigast med det är inte alltid man har tid heller, men ibland var det väldigt skönt att ha egen sallad eller något annat man gjort själv, men värdfamiljen måste också  tycka det är okej om man lagar egen mat i deras kök. Sedan så kan man också köpa baguett/macka i skolan som ett Subway fast lite annrolunda. Men detta blir alltid ca 4/5 pund vilket bli ganska dyrt om man äter varje dag. Sedan finns det en resturang i skolan. Jag var inte överdrivet nöjd med deras mat, men där kunde jag ofta äta god sallad eller mat och ibland var maten god.
 
Jag varierade helt enkelt mina luncher. Jag önskade ibland att jag hade tänkt mer på kostanderna med luncherna då det ändå är pengar som blir onödigt mycket ibland, men jag tror alltid man kan hitta ett sätt att få en bra lunch, då der finns mång alternativ, men man behöver inte äta skräpmat hela året, dock är mycket en skilland mot den svenska maten. 
  

Du är nog den

 

Det kommer aldrig va över för mig


Shake it out


I was here


Best I ever had


Eyes wide open


Min pärla


Can't change


Packning

Jag fick en fråga angående min packning och självklart ska jag svara på den då jag hade precis samma fråga själv innan jag åkte iväg till London.
 
Hur mycket packade du innan du åkte, en stor väska eller flera? Ge lite tips, vad man ska ta med sig, vad man inte ska ta med sig osv..
 
Jag bestämde mig för att ta med mig så lite som möjligt när jag åkte dit. För det första kan man köpa mycket där som man vet att man kommer behöva som shampoo, hårfön etc. För tro mig det tar plats i resväskan. Men jag gjorde så att jag hade med mig en resväska som fick vara på 23 kg och sedan en kabinväska och en handväska och fyllde dessa. Jag är väldigt glad att jag endast tog med mig detta för annars hade jag tagit med mig hela min garderob. Så det viktigaste är att man begränsar sig. Vissa kanske behöver två väskor men tänk på att man bor där i 10 månader och man kommer köpa en hel del kläder och saker.. Jag älskar att shoppa och det slutade med att jag kunde fylla fyra stora resväskor när jag åkte hem.
 
Min mamma och pappa tog med två stora väskor när dem var i London och hälsade på mig, sedan tog jag med mig två stora resväskor när jag åkte hem, köpte alltså en väska till innan jag åkte hem. Så ta med dig så lite som möjligt när du åker dit för du kommer samla på dig mycket saker. Man ska därför tänka att man packar för en "kort tid" när man ska packa, för man kan alltid köpa saker där, man flyttar trots allt till London och inte en liten småstad. Så mina främsta tips är..
 
1. Packa så lite som möjligt när du åker
2. Ta inte med sådant du vet du kan köpa där som produkter etc
3. Om du har besök skicka hem saker under året
4. Jag köpte tex gummistövlar, vinterjacka och vinterskor där
5. Ta med adapter, för det använder man från dag ett. 
6. Men framförallt ta med dig allt du vet att du verkligen kommer använda 
7. sedan vet jag att ni kommer få ett brev där det står att det är bra att ha med sig saker som varma kläder, morgonrock etc men mycket av detta kan man också köpa där. Så ingen stress med att ha allt innan för att man kan köpa mycket i Lodnon (jag menar inte att man ska köpa allt, men det var ganska onödigt att tex ha med sig en propfull necessär, massa underkläder, anteckningsblock etc. Dock kommer all shopping göra att packningeni slutet får sota för det, men det är det värt.  
 
Hoppas att detta kunde vara några tips.     
 
 

Stockholm

 

Och vad händer med Bloggen?

Först och främst vill jag säga TACK till alla som har läst min blogg under detta år. Det har varit så kul att se att några har kollat in här och det gör och har gjort mig väldigt glad. Jag kommer att ha kvar bloggen. Den kommer nog att se lite annorlunda ut, jag bor trots allt inte längre i London. Men jag kommer kolla in här då och då och därmed lägga upp något inlägg ibland. Men Tack igen fina ni!  

Wherever I go this still feels like home to me now - London & Sverige

Ni vet den där känslan när man bara skjuter upp saker och ting för att det känns lite för jobbigt för att ta tag i det just nu. Det är precis vad jag har gjort med detta inlägg. Ett sista inlägg som handlar om London. Jag tänker tillbaka på alla stunder i London. Jag har nog inte förstått att jag har landat på svensk mark, äter svensk mat och vaknar upp i min egen säng. Men så är det och det är nog bara för mig att börja inse att det är precis så det är. Jag viste inte att det gick så snabbt att flytta från en värld till en annan, jag visste inte heller vad det skulle innebära, men nu vet jag precis vad det innebär.

 

För ett år sedan pratade jag med mamma och pappa om att det fanns en chans att söka till London. Jag sökte och jag fick platsen att åka. Någonstans sa jag till mig själv innan jag skrev brevet ”Söker jag inte in kommer jag att missa något”. Med den känslan kom jag in och har nu levt ett år i London. Ett år jag aldrig kommer glömma. Alla minnen från första stunden hos värdfamiljen, första dagen i skolan, alla skratt och saker som man aldrig trodde skulle hända som ändå hände, alla gånger man pluggat sent på nätterna, sprungit upp för den sista biten av backen till skolan, sagt ”sorry” X antal gånger, ätit middag med värdfamiljen, lärt sig att allt faktiskt ordnar sig, klarat sig utan sin familj och vänner, skaffat nya vänner och en del av sig själv har blivit en engelsman. Man har vuxit och man är inte den samma som man var innan man kom till London. Man har lärt sig allt och lite till.

 

Jag kollar igenom bilder och minnen kommer upp. Jag vill skratta och gråta på samma gång. Jag skulle kunna skriva i all evighet om detta år. Allt man gjort, allt man har lärt sig och alla människor man har träffat. Jag har ofta fått frågan om det har varit jobbiga stunder under detta år. Nej, det kan ha varit jobbigt men inte mer än vad vissa saker skulle varit här hemma. Detta har jag mina vänner och värdfamilj i London att tacka för, utan dem hade året varit jobbigt. Men med dem var det svårt att inte ha det bra. Visserligen har man lärt sig hur man ska hantera vissa situationer som har varit jobbiga och detta kommer man att bära med sig hela livet. För ett år sedan satt jag med tusen frågor om vad detta år skulle innebära och plötsligt sitter jag med alla svaren.

 

Att åka till London var det bästa beslut jag någonsin tagit. Jag trodde nog aldrig att jag skulle sitta och skriva detta inlägg för allt har varit väldigt overkligt under detta år. Man har också lärt sig att allt har ett slut men också en början. London finns alltid kvar även om det aldrig kommer bli som det en gång var när man själv levde där. Det finns så mycket jag kommer sakna. Men nu sitter jag här hemma och mycket är sig likt, precis så som det var innan jag åkte, den enda skillnaden nu är att jag har två hem. Mitt hem i här Sverige och mitt hem i London. Jag vill tacka många för detta år och ni vet precis vilka ni är. TACK för allt.

 

It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way back where I come from
It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way back where I belong 

 

Det är precis såhär det kommer kännas varje gång man kommer hem, vare sig det är till London, Sverige eller någon annan plats på denna jord som blivit ens hem.

 


Från en värld till en annan

Efter många tårar och många ”hejdå”, som var det jobbigaste på hela året var det dags för packning och den sista stunden med alla vänner och värdfamiljen. Man tvingas säga hejdå till människor man blivit så nära med och man tvingas säga hejdå på ett ställa som har blivit ens hem. Det var inte lätt någonstas. Min packning blev alldeles för tung och lika tunga var alla ”hejdå” man sa. Man viste inte vart man befann sig, man viste bara att någonstans skulle man snart hem till Sverige igen även om man inte ville tro på detta någonstans i alla tankar och känslor. Linnéa och jag flög tillsammans hem och båda våra väskor vägde så mycket att vi inte kunde sluta skratta när vi såg hur jobbigt det var att lasta på våra väskor på flyget. Bland alla tankar och känslor flög vi nu hem från ett år som blev det bästa året i ens liv och inom loppet av några timmar var man plötsligt på svensk mark och så förvirrad har jag nog aldrig varit. Helt plötsligt hade man förflyttat sig från en värld till en annan och från ett hem till ett annat.   

Skolavslutningen

                 
Sedan var det dags för dagen vi aldrig ville skulle komma. Skolavslutingen. Vi hade fasat inför denna dag och nu var den plötsligt här. Främst rektorer men också lärare pratade och sa deras sista ord till oss elever. Klasserna fick göra ett eget ”nummer” och där bland sånger och sketcher om lärarna. Sedan var det dags att få betygen och säga hejdå till världens bästa lärare. Jag har nog aldrig i hela mitt liv haft så bra lärare på en och samma skola. SSL har jag så mycket att tacka för, tack för allt. Det var jobbigt på alla sätt och vis att säga hejdå. Det var både tårar och skratt, men det var under skolavslutningen som man sakta började inse att det var nu vi skulle behöva säga hejdå till människor man träffat varje dag under tiden i London. 

Bath & Stonehenge

Under sista veckan åkte skolan till Bath och Stonehenge. Det var extra kul att åka till Bath då min värdbror kanske ska gå på universitetet där och det har varit prat om detta i min värdfamilj. Stonehenge kanske var mindre intressant, men ändå kul att se. Men det var kul att skolan ordande detta och allt annat som vi har fått göra detta år. Jag har varit på allt från Teater till Westminister Abbey, Hampton Court, House of house of Parliament etc och allt detta tack vare skolan.   

RSS 2.0