Kan tiden bara stå still för ett tag?

Hatar att tiden går så snabbt just nu och att det redan är torsdag imorgon. Kan den inte stå still lite? Men hur som helst så kommer min saknade mamma och pappa hit imorgon och stannar över helgen. Vi ska mer eller mindre umgås, äta mat och packa saker som måste hem, då de hjälper mig att få lite utav mina saker. Ska bli skönt att se dem imorgon, det var ju trots allt vid jul jag som såg dem sist. Puss  

Min allra sista

Idag har jag laggt upp sammanlagt 7 inlägg med detta haha, men det blev så när jag hade en lång rast idag. Jag ska nu skriva klart min allra sista inlämning för detta år, helt sjukt att det är sista inlämningen. Sedan är det bara några småsaker kvar vilket är så skönt. Bilderna är från min födelsedag i Kensigton Gardens.

Hemma hos mig

Värdisarna hade fixat allt från gravlaxsås till choklad och min värdbror James bjöd på Champange och första bilden är mitt rum där jag sitter varje kväll och försöker plugga med flygplan flygandes över huset då det låter som om dem nästan snart ska landa på vårt hus, men jag gillar det.  

Fyra bilder under en natt

Fyra bilder som Maria tog i lördags. 

En del av min väg

Detta är del av min väg som jag går till skolan från "nya" huset, eller detta är halva vägen då detta är den nya biten och den andra halvan är samma som jag gick från förra huset till skolan och det har jag redan visat bilder på någongång tror jag. 

Det jag inte kan beskriva

Det var detta inlägg jag pratade om, det satte ord på det jag själv inte riktigt kan beskriva. Läs det här På Marias blogg

Rowing Race

Nick hade en tävling i lördags och jag passade på att följa med. Det gick bara bra då dem vann, det var väldigt kul att se på och vädret var väldigt fint, vilket det har varit hela helgen nästan. Tävlingen var precis vid Richmond vilket var hur bra somhelst då det är nära hem.

En helg av lycka

Denna helgen kommer jag sent att glömma. 
 
-Jag har skrivit klart en uppsats 
-Varit på Nick's Rowing Race 
-Haft mina tjejer på fördrink hemma hos mig då mina värdisar hade gjort så fint 
-Firat in min 18-årsdag på favvostället
-Sprungit omkring på picadilly mitt i natten
-Somnade när det var är ljust ute 
-Varit glad och bara så himla lycklig 
-Skrattat i mängder 
-Ätit födelsedagslunch i Kensington gardens + middag tillsammans med tjejerna 
-Fått en fin present av dem som jag velat ha så länge 
-Hunnit se film med min värdmamma 
-Ätit tråta som jag fick 
-Varit i Brighton och haft en undebar dag med sol, skratt och ren lycka 
-Jag hann precis komma komma hem till en bbq med värdfamiljen 
-Jag stod sedan med Nick och James och spelade golf i trädgården 
-Satt sedan med Nick och min värdmamma i soffan för att se på Made in Chelsea för att försöka förstå vad det är alla pratar om.
 
Sist men inte minst avlsutar jag denna helg med detta blogginlägg, mina tårar rinner ikväll, jag kommer sakna detta, jag är inte redo att lämna detta. Efter att min fina vän Maria laggt upp ett inlägg på sin blogg brast det för de flesta av oss. Jag tror ni förstår vart jag vill komma med detta inlägg, jag vill aldrig lämna detta, aldrig.  

Fredag 24/5

Idag är det fredag, och jag börjar klockan kl tre idag, så alla har nästan slutat vid denna tid när jag väl börjar. Men skönt med sovmorgon. Denna fredag ska jag också bara ta det lungt och göra klart min älskade uppsats + att jag känner mig lite som vädret idag då det är grått och regn, eller snarare så vill inte min förkyldning släppa och det hjälpte inte direkt att jag vaknade upp med huvudvärk. Så fort jag har skickat in denna uppsats borde det släppa och då blir det slut på allt klagande från min sida. jag hoppas att det blir lite varmare snart också. Här är två bilder från de senaste dagarna på blommor och man kan se väldigt lite av skolan bakom trädet. Ha en fin Fredag!  
 

Redan Torsdag...

Tiden går snabbt och imorgon är det redan fredag. Idag har nog alla tvåor i hela Sverige inklusive oss på SSL klarat av Nationella provet i Matte och det är alltid lika svårt att säga hur det gick. Men skönt att kunna bocka av det. Sedan gick jag, Linnéa och Stina och åt lunch på vårt bästa lunchställe Portofino. Jag fick sedan för mig att gå och klippa mig. Så nu kan jag bocka av "att ha gått till en enegelsk frisör" - kan också säga att detta var det bästa frisökbesök jag någonsn har varit med om. Frisören gjorde precis som jag ville och det tog inte alls lång tid. Just nu ska jag skriva klart den näst sista stora inlämningen. Jag orkar knappt, men jag måste göra det ändå och snart är det över. Helgen ser ut att bli fin på många sätt.  

Tisdag

Idag är jag hemma från skolan och ska försöka bli av med min förkyldning som har suttit i längre än en vecka nu då jag inte orkar med att vara sjukt nu sista tiden...   

Horse Polo


Eurovision Song Contest - Svenska Kyrkan


Madame Tussauds - Part Two


Madame Tussauds - Part one


Jag och Maria har tydligen tur?

Som ni vet har jag under detta år sett Justin Bieber och under lördagen så stötte Maria och jag på ännu en kändis. Maria var ju också med när vi såg Justin men denna gång var det en annan världsstjärna. Vi stod vi Abbey Studios och fotade som riktiga tusrister, sedan hör jag någon som säger " Excuse me" till ett par som stod i vägen för de som skulle gå förbi och nu mina damer och herrar vänder jag på mitt huvud och får syn på ingen mindre än... Robbie Williams som går med sin barnvagn och hans managers/vänner.  Han skulle in och spela in något i Abbey Studios. Ibland gäller det att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. 

Abbey Road

 

Platform 9 3/4


Min helg

En väldigt fin helg har det varit och det är mycket som har hunnits med. För varje dag som går tänker jag mer och mer på att jag aldrig vill lämna denna stad. Under denna lördag och söndag har  jag befunnit mig vid King's Cross och"åkt till Hogwarts", jag har varit och gått vid övergångstället där The Beatles en gång gått vid Abbey Road och sedan träffat en massa kändisar på Madame Taussad och allt detta tillsammans med Maria. Vi åt även hur mcyket mat som helst på Pizza Hut till lunch och är nästan mätt fortfarande. Vi besökte m&m's World och sedan åkte vi till Svenska Kyrkan där massa andra svenskar var och åt både varmkorv och svenskt godis och kände oss allmänt svenska och stämningen var på topp. Idag så bestämde vi oss att förlja med på Horse Polo med några andra från SSL och det var väldigt kul att se detta, hästarna var väldigt fina och idag var det även väldigt varmt ute. Denna helg togs mer elle rmindre varje sekund tillvaras på och det är så det ska vara.         

Lördag 18/5

Idag ska jag åka runt i London och turista. Man måste ju se till att hinna göra allt innan jag åker hem. Fast mest gör jag ju allt detta för att jag tycker att det är kul. Vi ska försöka ta oss till King's Cross, Abbey Road, Borough market och Sedan Madame Tussauds för att umgås med lite kändisar en dag som denna. Denna vecka har varit ganska seg och jag har haft en förklydning hela veckan och energin till att plugga blir bara mindre och mindre för varje dag som går men snart är det över. Men man måste också inse att man inte alltid kan vara på topp alla dagar, det är omöjlig. Men denna kväll idag ska avslutas i Svenska kyrkan, som den svensk man ändå är vill ju jag också förlja Eurovision Song Contest, som torts allt är i Sverige. Hoppas ni får en fin lördag därhemma. puss  

Grått och Regn

Världens längsta dag denna tisdag då jag vakande upp med huvudvärk och förkyldning, men det vara bara att gå upp för att åka till skolan och ha eng nationella och sedan slutprov i Svenska. Skolan slutade vid 18:00 på grund av detta. Det regnar idag och jag tror att vädret viste precis hur jag kände mig idag. Jag är så trött på att plugga nu, men snart, väldigt snart är allt över och den känslan kommer vara obeskrivlig.  

Upp med tuppen imorgon

En ganska seg dag i skolan, men detta kompenserades med frozen yogurt tillsammans med Linnéa och Stina. Jag fick till och med en gratis idag för att jag har varit där och samlat mig stämplar hehe, men det är ju så Gott. Stina och jag gick sedan vidare till pret och pluggade lite smått med småsaker som behövdes göras men självklart blev det kanske mer prat än plugg hehe. Ikväll ska jag lägga mig tidigt för att gå upp och spela inget mindre än Paintball(!) för första gången i mitt liv. Vi får se om jag kommer komma hem levande eller inte...     

Mera oxford igen


Så fel man kan ha ibland

"Jag gråter aldrig" - vet inte hur länge jag har sagt detta. Men detta år ändrade på det. För med dessa fina människor omkring mig kan man inte annat än att vara så jäkla lycklig.         

En takterrass

Så fint var det i lördags hemma hos Ebba på kvällen när vi satt uppe på takterrassen och pratade i mängder (tänkte bara säga att man till och med kan se London eye från denna utsikt). 

Torsdagar när de är som bäst

Hela denna vecka har varit full med plugg. Men i tisdags lämnades en vetenskaplig rapport in och det var så skönt när jag skickade in den. Idag avklarades ett nationellt prov i franska på morgonen och ett besök på National Archives i eftermiddags. Nick sa nyss att vi skulle beställa pizza då värdisarna är borta ikväll och båda satt och derglade över datorn när vi skulle välja vad vi ville ha för pizza och båda är precis lika lyckliga över att få det som middag ikväll hahaha.   

Mina 18 år

Igår fyllde våran finaste Mina 18 år och det firades med överaskning för henne. Kvällen blev så fin och jag förstår inte hur jag ska klara mig utan dessa tjejer nästa år. Jag vill aldrig att detta ska ta slut.  

BBQ - Bank Holiday

 
Världens bästa värdfamilj lyckades jag få med på bild idag (nästan alla) till och med katten. Årets första grillning var väldigt god och det känns nästan som sommar när man känner doften av grillning och har ca 20 garder på dagarna just nu.    

There will come A time

Dessa två bilderna är tagna av min finaste Ebba som jag även spenderade natten hos tillsammans med henne och Stina. Vi hann äta mat, sitta på takterassen och se världens finaste utsikt under bar himmel. Idag är plugga det som står på schemat, vilket är så tråkigt. Men snart ska vi grilla i trädgården.

This song is for you


Bilder... och ännu mera bilder


Igår slutade Kameran med en siffra på 499 bilder. Det är en hel del bilder jag har från igår. Imorgon är det Bank holiday vilket betyder att vi är lediga då. Dagen idag kommer att bestå av plugg, då jag har något jag måste göra i varje ämne, men ska nog försöka ta mig ut på en lite springtur senare. 
 
På bilden där det står " the hall will not be open today" är Harry Potter matsalen. Vi befann oss alltså inte så långt ifrån den igår
 
 

Oxford

Dagen igår var så underbar. Vi tog bussen till oxford och längs vägen hann vi också se lite av det engelska landskapet. Allt var så fint. När vi kom fram gick vi runt, åt lunch, besteg en kulle, besökte Magdalen college, åt Afternoon Tea och gick för bi Englands första coffee house. Vi såg studenter som tog examen och hur studenterna hänge på gräset och spelade krocket. Solen lyste och man kunde ju inte hjälpa att drömma lite om att få gå på oxford Univeristy. Dagen var hur bra som helst med andra ord.  

Ännu mera sol

Idag kändes det nästan som sommar.. nästan i varje fall. Att jag tog med mig en extra tröja till skolan var det onödigaste jag gjort på länge då rasterna och lektionerna tillbringades ute på gräste i solen. Imorgon ska jag upp med tuppen då jag och mina fina ska till Oxford över dagen. Godnatt    

En fråga

Hej! Jag har en liten fråga, när du bestämde dig att flytta till London kom du på det bara sådär? jag menar det är ju väldigt dyrt och hur fick du ihop pengar till det? :)
 
Hej Ida! Att jag flyttade hit är tack vare min skola hemma I Karlstad där jag kommer ifrån. Vi blev informerade om att man kunde söka genom våran skola hit till London eller Madrid som också var en möjlighet om man hade läst Spanska innan. Men jag tänkte inte så mycket på det i början.. men efter att tag var det något som fick mig att skicka in ett brev till rektorn på skolan om att ansöka att få åka hit. Att lämna in det där berevt är utan tvekan det bästa jag har gjort. Efter detta så var det intevjuer och sedan så blev två utagna till London och två till Madrid och jag var då en utav dem som fick åka till London. Våran skola har alltså ett samarbete med Svenska skolan i London. Så det var genom min skola hemma som jag kom hit.
 
Men så är då inte alltid fallet med alla som går här på Svenska Skolan i London. Nästan alla har sökt på egen hand. Man söker in och sedan får man besked om man har kommit in eller inte. Detta med pengar är också en fråga som många undrar över. Men skolpengenen får man med sig och detta är den dyraste kostaden. Så detta behöver man själv inte betala. Sedan är det man själv som står för kostnaden av boendet vilket är för mig är min värdfamilj då man också kan bo på skolan men det kostar mer och man måste vara 18 år. Detta blir dock inte lika mycket pengar som man kan tro då man får inackorderingsbidrag som täcker halva kostanderna för boendet. Så den kostnaden det skulle ha blivit om man var tvungen att betala allt själv behöver jag och många andra på skolan inte betala då man får bidrag och skolpengenen. Men detta kan vara bra att kolla upp innan man åker. Nu åkte jag hit på ett stipendie så min skola hade redan koll på allt detta. Men detta brukar ofta lösa sig för många. Självklart kostar det att leva här, men detta är också ett år man ska ta vara på saker. Detta är ju ett år att minnas och därför lägger man självklart mer pengar än om man skulle ha bott hemma i Sverige. Men det skulle kosta för mig att bo hemma också så kostnaderna blir kanske inte så stora som man kan tro.
 
Att jag bor här i London nu är tack vare att min skola talade om att chansen fanns att söka. Men är du eller någon annan sugen på att söka in tycker inte jag att man ska tveka en sekund utan man ska SÖKA. Detta med kostnader kan man enkelt kolla upp hur allt fungerar och det brukar lösa sig för många. Men detta året har varit det bästa i mitt liv utan tevkan och det tror jag många på Svenska skolan här i London håller med mig om! Kram 

Sol och Nationella

Morgonen började med nationella och så fort det var avklarat så låg jag på skolans gräsmatta i ca 4 timmar  då jag hade en lååång håla tills svenskan började. Jag bestämde mig sedan för att åka till kingston tillsammans med Stina och Sally. Vi hann med en fika och springa i lite butiker. Jag skulle bara(!) till Primark och köpa lite nödvindiga saker.men detta slutade annorlunda denna dag. Jag kommer hem och allt mina värdföräldrar har att säga är: "Oooh Anna have you been shopping?!" och sedan så börjar de att prata om när mina föräldrar kommer.. det börjar bli liiiite oroliga för hur jag ska få med mig allt hem. Jag kan inte annat än att skatta. Jag åt sedan världens godaste wraps i min ensamhet då alla redan hade ätit och nu sitter jag här. En sak till som jag skrattade åt förut var att min värdmamma som befann sig högst upp i huset ringde ner till min värdpappa för att be han komma upp hahaha och återigen igen idag så kom min "room service" upp med fruktsallad. Jag kommer sakna precis allt med detta år.  

Redan Onsdag

Veckorna går lite för snabbt och imorgon är det redan torsdag. Imorgon ska också första Nationellaprovet I eng bli avklarat på morgonen och snart är det helg och planerna för den ser ut att bli fina. 

Gårdagen

Valborg firades med många från ssl och vädret var väldigt fint. Började runt åtta med champangefrukost vid richmond hill, sedan var det dags för skola och därefter fortsatte firandet i en park. 

Valborg

 

RSS 2.0