Vapiano + Nordiska museet


Frukost


Tre från Stockholm


Två från Stockholm


Tumblr

Jag skrev om Tumblr i ett inlägg och jag har själv haft en tumblr länge, men det är inte förrens nu jag blivit aktiv där så här hittar ni min tumblr. 
 

Fråga angående jobb i London

Hejsan! Jag har en liten fråga, jobbade du när du bodde i London? :) om du gjorde det, hur gick det med språket? hur hittade du ditt jobb? hur ofta jobbade du? 

Hej! Så himla kul att få frågor angående London. Jag ska försöka svara på denna fråga så gott jag kan. Jag jobbade inte under min tid i London så jag kanske inte är den bästa att svara på denna fråga, men jag ska försöka skriva om mina upplevelser av jobb i London ändå. Jag jobbade endast som barnvakt två gånger åt två svenska familjer vilket var vädligt kul och dessa kom jag i kontakt med via två kompisar till mig som hade fått kontakt med dessa familjer via lilla skolan i barnes där alla svenska barn från dagis-nian går och vissa behöver hjälp med barnvakt ibland. Dock insåg jag väldigt snabbt att mitt schema i skolan, allt man ville göra på helgerna och vardagen inte räckte till för att ha tid med ett jobb. Jag hade fått varit varken 24 timmar om dygnet om jag skulle jobbat. Jag kan gärna tänka mig att jobba i London senare i livet, men just under detta år fuknade det inte. Men jag hade två i klassen som jobbade, en jobbade på en klädesaffär och en kompis jobbade som barnvakt ganska regelbundet och de tyckte att det fungerade väldigt bra. Språket var inget problem och det gick väldigt bra för dem att jobba samtidigt som de hade skola etc. Men dock måste man skippa andra saker när man jobbar och man får mindre tid till annat, så man avgör helt och hållet själv om man vill lägga tid på jobb eller annat som kan krocka med jobbet. Men vissa kanske har tur att få ett schema i skolan att de eneklt kan jobba utan att det tar tid så att man inte missar massa andra saker och har tillräkligt med tid för plugg osv. Men att jobba är inte svårt i London, man ska bara ha tiden och orken.        

Explosions - Ellie Goulding


Insperation

Kan inte sluta vara inne på tumblr där insperationen är oändlig 

En fråga om London

Hej Anna! Jag var en av dem som frågade massa frågor om London för ett halvår sen haha, tänk nu är jag här och lever min dröm! Älskar verkligen London! Tänkte bara höra om du vet några bra/billiga hotell här i London som kompisar/familj kan bo på när de kommer hit? Och om du har några andra tips om vad vi inte får missa här i London så tveka inte att skriva det heller :) kram
 
Blev så gald när jag gick in på bloggen och såg att jag hade fått en fråga angående London. Livet här hemma i Sverige rullar på att man knappt kan förstå att man hade en vardag i London för bara några månader sedan och det enda jag kan säga är att jag saknar London precis varenda dag. Jag saknar allt och det är nog svårt för många att förstå hur man känner, man är liskom lite ensam i att sakna en vardag som ingen annan upplevt här hemma. Vardagen här hemma är något helt annorlunda, det svåraste är bara att förstå att man faktiskt är hemma igen. Men året i London tänker jag på varje dag och det kommer du också att göra när du är hemma igen för London är trots allt världens bästa stad.
 
När jag hade besök i London så bode mina föräldrar på ett hotell som hette Travel Lodge, vilket är ett simpelt och enkelt hotell, detta låg dock i Twickenham, då det var gångavstånd  till mitt hus från hotellet, men det var inte speciellt dyrt och funkade bra. Men Travel Lodge finns också på andra ställen i London, så testa att söka på det så kommer det upp vart dem finns på andra ställen också. Två av mina kompisar som kom hit bode på ett hotell som hette St Giles London och ligger mindre än fem minuter från Oxford street vilket är otroligt bra och centralt. Jag sov även där några nätter när min syster var på besök och var väldigt nöjd med detta hotell. Rumen var fräscha och inte allt för dyrt. Så sök på dessa hotell på google så kommer dem upp. Jag vet att mina andra kompisar bode på andra hotell, minns dock ej vad dem hette. Men många hotell har en standard som inte är som standarden i Sverige, dock tyckte jag att St Giles London var väldigt likt standarden på hotell i Sverige vilket gjorde hotellet väldigt bra.  
 
Blir så gald av att höra att du lever din dröm och att du trisv. Jag sitter här och ler för mig själv just nu när jag läser det och önska jag var du som befinner dig i London just precis nu. Det enda jag kan säga är att du ska njuta som bara den för tiden går alldeles för snabbt. Du har säkert en lista precis som jag hade på saker man vill göra, men jag tyckte det var väldigt mysigt att göra alla "turistiga" saker bara för att det hör till, testa engelska specialiteter som att äta engelsk mat, puba etc, gå på olika markander som Borough market och Brick Lane etc, gå på utställningar som finns på museum, sätta sig på en buss och se vart man hamnar då det är kul att hitta nya ställen, ta en dag i Hyde park, en dag i Notting hill, äta brunch på The breakfast Club, jag var på en riktig Afternoon tea en gång vilket man absolut borde göra, gå ut på stadens alla klubbar om man har möjlighet, njuta av Richmond som i sig själv är väldigt mysigt, åka till olika delar av London så att man inte bara befinner sig på Oxford street och framförallr njuta av att du bor i London och just njuta av känslan att man faktiskt har hela London som väntar utanför sitt fönster varje dag man vaknar upp. Om du får tid tycker jag du ska åka till Oxford eller Brighton, det var väldigt kul att få se båda ställena och en dag räcker att vara på vardera ställe. Dessa saker jag tog upp nu vet du och andra säkert redan om, men London erbjuder så många saker att jag kanppt kommer ihåg allt jag gjort, men jag hoppas något kunde vara ett tips.  
 
Så hmla kul med frågor. Hoppas du njuter för fullt av London. När jag får frågor som dessa tänker jag tillbaka och kan inte annat än att le och sakna världens bästa stad London. Kram :) 

Mellanmål


Resolution - Matt Corby


Brunch

Två bilder från en underbar brunch, lånade av  bästa Ella 

Mörkt - Veronica Maggio

Maggio gör det igen, låtarna går på repeat just nu och denna låt över har klart blivit en favorit. 

RSS 2.0