Inget Undantag

Klockan är alldeles för mycket och Imorgon är det Valborg och även fast vi på SSL bor i London är det inget undantag. Det ska firas minst lika bra här också. Så Klockan kommer att ställas lite extra tidigt imorgon, för är man svensk så är man.

Söndag och kväll

Min värdis (eller ska börja kalla henne min room service) kom precis upp med Cheesecake. Jag ska plugga vidare och det är precis vad denna dag har gått åt till. Godnatt

Friday, Saturday & Sunday

En liten resume av helgen: Fredagen bestod av After school, middag med mina fina och sedan dans natten lång, bussfärd, picadilly i natten och sömn i några enstaka timmar. Linnéa och jag bestämde oss för att kolla in Hunslow dagen efter vilket är ett område man gärna inte besöker helt ensam kanske, om man säger så .. Men det var kul att se en annan del som man inte ser varje dag och vi åt en efterlångtad lunch (...Mcdonald's haha). Kvällen igår bestod av "babysitting" och det gick bra. Dock så blev sömnen inatt inte heller den bästa då jag kom hem runt halv fyra. Idag så är det inget mindre än plugg som står på schemat. Det tar verkligen aldrig slut, men det är nog så det ska vara antar jag. puss    

Saker man missar ibland..

Under detta år är det såklart saker man missar hemma som kan vara jobbigt. Men idag när jag satt och skrev med Elin insåg jag att jag verkligen kommer att missa hennes student. Det är omöjligt för mig att ta mig hem då jag slutar dagen efter hon springer ut. Men Jag blir så ledsen varje gång jag tänker på det. För vissa kanske inte detta är någon stor grej, men har man varit kompisar sen man gick på dagis är det ganska jobbigt att inte få vara med och dela en dag som denna (Jag vet att du, Elin, kommer ha så jävla kul den dagen, utan att jag står och hoppar och nästan är ivrigare än du själv hahaha). 

The finish line

Nu ska jag tvinga mig själv att plugga!! Det har blivit lite med det de senaste dagarna vilket inte är så bra, då en vetenskaplig rapport ska in snart! Men får sitta hela denna kväll. Solen har även visat upp sig än en gång idag och som sagt så kan man inte annat än att vara glad när den gör det. Jag gick till skolan idag och hade en lektion, gick och åt lunch med underbara finisar innan jag gick hem (köpte dock solkräm idag haha) jag har sedan befunnit mig i trädgården och solat i någon timme, duchat och ska nu plugga och sedan äta mat och sedan plugga ännu mera. Idag såg jag att det var 50 dagar kvar tills det som jag aldrig vill ska hända händer, Men jag får se det som en påminnelse att man måste komma ihåg att ta vara på varenda minut av denna tid som är kvar.   

God Natt/Good Night/Bonne Nuit

Godnatt från London

En bra onsdag

Dagar kan inte bli speciellt dåliga med bra väder. Efter idrotten idag åkte vi hem till Ebba och myste med alla godsaker man kan tänka sig. Munkar, jordgubbar, kakor, melon och det kanske inte var så konstigt att jag inte orkade med min middag idag haha. Vi hade "säga-hejdå-till-hennes-hus" Ebba ska flytta och hennes hem har betytt mycket för oss alla under denna tid i London, men snart få vi komma till hennes nya och det lär nog bli väldigt bra det med, kan inte tänka mig annat!!

Over the love

 
Det bästa och vackraste jag hört på länge. 

Utomlands eller Hemma?

Idag när jag gick till skolan så kände jag känslan av utomlands, jag tänkte inte själv på att jag faktiskt är utomlands. Det är läskigt hur allt där hemma I Sverige både kan kännas så himla nära och ibland så himla långt bort. Men det var där när jag gick idag som det slog mig att London har blivit mitt hem, det är inte längre en plats jag inte känner, det har blivit mitt andra hem och det kommer det alltid att vara på ett eller annat sätt efter detta år, konstigt att något så främmande plötligt blir så nära.  

En tisdag som bar på Sol

Jag tog mig upp i morse och bestämde mig för att gå till skolan. Solen lyste hela vägen och det var varmt. I skolan hade jag bara en och en halv lektion då vi fick jobba själva. Vi fick sedan reda på att franskan var inställd. Lyckan blev total och vi gick ner till Pitcher and Piano och åt en god lunch. London bjöd idag på 20 grader och sol. Man kan inte vara annat än glad och lycklig. Några timmar vid themsen spenderades innan jag åkte hem. Nu sitter jag här på mitt rum med öppet fönster, jag hör hur barnen i trädgården bredvid leker och himlen är fortfarande blå och klockan är åtta. Jag har hunnit städa mitt rum, tagit en lång dusch och rensat min garderob. Min hud är lite röd. Men det är precis det jag har längat efter. En väldigt fin (kanske till och med världshistorien bästa) Tisdag.     

Helgen

Helgen kändes väldigt lång, det var både utekvällar och soliga dagar som den bjöd på då vi hann med världens mysigaste lunch i Kenstigton gardens med underbara tjejer. Men denna helg var också ett kapitel för sig skulle man kunna säga. 

Sovmorgon - 13:30

Jag klagar inte en sekund på denna morgon.


In your Atmosphere

Morgonen började fint med en promenad med underbara Alice till skolan, visserligen var det blåst men otroligt skönt ändå, detta var första gången jag gick till skolan från nya huset. Dagen fortsatte rulla på som vanligt med en lektion, tusen timmar hål, och sedan Svenska. Nu ska jag ta tag i plugg och inte sätta mig vid datorn som är väldigt lätt hänt. Puss från ett London som idag nästan har lyckats ha alla väder som finns.  
 
En fin bild från i höstas på Ebba och Linnéa. 

Torsdag


Underbart


Svenska skolan i London

Ibland är det svårt att sätta ord på hur livet i London är, men om ni vill veta mer hur det är i London genom massa andra Elever och tre tjejer från skolan som skriver en blogg så tycker jag absolut att ni ska in kolla in den HÄR!

Tisdagar

Tisdagar brukar bara vara en dag mitt i veckan. Speciellt hemma i Sverige. Men denna tisdag gjorde jag något som jag aldrig skulle kunna göra hemma i lilla Karlstad. Jag bestämde mig för att åka med Sally in till centrala London då hon ändå skulle dit. Vi köpte mjukiskläder på a&f, och Sally jobbar ju där vilket är ett plus för mig. Såg picadilly mitt i veckan och solen lyste på oss. Det kanske inte låter som något speciellt, men att kunna ta tunnelbanan mitt i veckan in till centrala London bara för att vi kan är en ganska skön känlsa och det är precis det som jag kommer att sakna, allt det där man gör bara för att man kan och veta att man faktiskt bor i London.   
 
Ikväll har jag öppet fönster i mitt rum, jag kunde ta en promenad med min värdmamma vid åtta för att det fortfarande var ljust ute och med det hoppas våren stannar här. 
 

Tidsfördriv...

Sitter i skolan och försöker få lite plugg gjort men det går sådär haha. Igår bockades ett historia prov av och även lite träning. Ska snart ha franska och livet är allmänt bra. Kunde idag till och med ha på mig ballerinaskor och jag fryser inte! Jag hoppas våren är här för att stanna.    

Man vill aldrig glömma detta

 
Känslan efter en helg av plugg, överaskningar, dans hela natten lång tills fötterna värker, åka nattbus med en favorit, somna på en sekund, äta världens mest efterlängtade mat, sitta vid finaste themsen tillsammans med bästa tjejerna i ett soligt London och efter en helg som denna kan man inte annat än att le. London du anar inte hur mycket jag älskar dig.   

Bilder

Min dator skriker att den knappt har något minne kvar, kanske borde börja tänka på att lägga över alla bilder någon annanstans. Jag började kolla igenom mappar från alla månader jag har varit här i London. Låt det aldrig ta slut.

Smile To The Camera

Töntiga poser, en kamera och jag går fasen inte ihop. Men det är väl bara att skratta åt det antar jag. När jag sedan kollar tillbaka på detta kommer jag tänka "p-i-n-s-a-m-t" men lika bra att skratta åt det redan nu istället. Idag blir det plugg och ikväll ska vi gå ut och dansa natten lång.    

Min dag

Efter fyra prov och en inlämning är jag helt slut efter denna vecka. Idag efter skolan har jag har fikat med världens bästa Linnéa och Stina, handlat och Ikväll har jag sagt Grattis till min värdpappa som fyller år, gått runt i mitt hus lite extra då jag har varit ensam hemma ikväll, skypat, lagat mat och nu sitter jag här. Jag ska snart börja plugga historia tills ett prov på måndag. Plugget vill aldrig ta slut. Men imorgon kväll blir det annat än plugg. Godnatt från mig och London.  

London

Härom dagen blev jag en keps rikare. Eller snarare en souvenir rikare. London är den bästa staden som finns. Punkt Slut.  

Plugget tar över..

Plugget tar över just nu. Det är prov och inlämningar som dominerar. Bloggen blir därför inte prio ett vilket är tråkigt. Men det är nog bättre att jag inte skriver något då det bara skulle bli klagande från min sida. Det vill jag ju helst inte komma ihåg när jag senare kommer tittar tillbaka på detta år haha. Men lärare lyckas alltid sätta allt på samma gång. Så nu känns det som om jag varit i skolan i hundra år trots att lovet precis tog slut. För att avsluta detta inlägg tänkte jag bara dela med mig av ett tips, en lärare sa idag att vi borde sitta uppe till tre på nätterna, iprinicip så tolkade jag det. Sova får jag göra senare i livet helt enkelt. 

Emma & Nora

 

Emma och Nora har varit här från måndagen tills igår fredag. Det har varit underbart att få krama dem och ta ikapp den senaste tiden. Vi har hängt i Hyde Park, på The breakfast club, på oxfordsteet, i antikaffärer, i westfield och ätit en massa mat och hunnit se mitt "Lonodn hem" och skola. Det har varit precis så som det ska vara. Jag saknar dem redan och önskar att de kunde komma tillbaka nu, på en gång. Tack för fina dagar mina fina tjejer.    

En söndag

Söndagen började med frukost i Brick lane, där vi gick och kollade på vintagebutiker mer eller mindre hela tiden och åt mat. Vi gick även till the Spitalfield market och kollade runt. Vi befann oss länge i brick lane innan vi åkte vidare till Saatchi gallery. Vi tog senare bussen till picadilly och åkte vidare till Camden, där vi åt middag. Vi åkte in mot centrala london, där vi hann ta en kvällsfika, skriva vykort hem och sedan packade vi när vi kom in på hotellrummet. Det var så underbart att ha min bästa syster här hos mig i London, jag saknar dig redan. 

Le pain quotidien

Lördagen spenderades i butiker och en snabb frukost, innan vi åkte till Notting Hill. Där vi åt brunch på Le pain quotidien. Vi gick en sväng på Portobello road market. Vi tog oss senare till the borough market som är en stor marknad med mat vilket var väldigt mysigt då jag inte sett den tidigare. Vi gick sedan vidare till Tate modern för att vara lite kulturella. Min syster hade hittat en pub/pizza/bryggeri-restaurang som låg vid ett industriområde dit vi åkte för att ät äta pizza på ett slags bryggeri, det var hur gott som helst och stället var väldigt häftigt och det låg precis vid en kanal. Sedan tog vi oss till Östra London en stund på kvällen.  

Richmond

Frida sov hemma hos mig i värdfamiljen från torsdag till fredag. Under Fredagen åkte vi in till Richmond för att se min skola, äta frukost och kolla på Richmond park. Vi åkte sedan vidare in till centrala London där vårt hotell låg. Vi gick sedan runt på Oxfrod street, Carnaby treet och allt det där som hör till. Vi gick mer eller mindre runt där hela tiden den dagen. Vi tog en fika på Ben’s Cookies emellan.  Sedan på kvällen gick vi vidare till Vapiano och åt. 

Tekniken ibland...

Bloggen vill inte alls samarbeta med nu när jag äntligen har tid och en massa bilder. Hatar tekniken gånger som denna. Men det är väl bara att vänta på att det ska funka antar jag. Min finis Fridis på bilden (som jag tydligen lyckades ladda upp) från brunchen i Notting Hill.   

April är redan här

Det är redan April och tiden går så fort. En vecka av lovet har gått och den har varit precis så som jag vill att den skulle vara. Sara och Ellen intog London förra helgen och i torsdags anlände min syster. Vi har iprincip gjort allt och lite till, känns det som. Det har varit underbart att ha henne här och nu har jag hamnat på mitt rum hos värdfamiljen efter tre nätter på hotell. Var inte så kul att lämna den sköna sängen imorse på hotellet. Men nu är jag tillbaka här och ikväll anländer två nya efterlängtade tjejer Emma och Nora. Så denna vecka kan ju inte heller annat än bli bra. (En bild från sommaren, bloggen vill inte riktigt samarbeta med mig just i denna sekund så bilder från helgen kommer upp senare)
 
 

RSS 2.0