Äkta Svensk?

Är man äkta svensk om lyckan är Total när man får vara på Ikea, äta köttbullar, vara på svensk julmarknad med massor med svenska saker och blir lycklig nästan bara av att se all svensk mat?

Underground

Här kommer en liten film på hur kul Stina och jag har det när vi åker tunnelbana i London och är lite för trötta.


My cup of tea

Liten fredags update, veckan har gått väldigt fort och jag sitter just nu på mitt rum. I morgon väntas planer med  Ikea och Julmarknad om det blir som tänkt. Jag har inte känt mig helt frisk idag så jag kan inte riktigt bestämma mig och jag ska ut ikväll eller om jag ska stanna hemma. Jobbiga beslut detta alltså haha. Men jag har även mycket plugg som väntar så det kanske är bäst om jag får lite gjort helt enkelt. Men jag får se snerare. Just nu får tekoppen vara min vän i någon minut innan jag betsämmer mig. Det är så läskigt vad tiden går fort fram och redan på torsdag får jag besök av världens bästa perosoner, mamma och pappa.   

20 days

Ibland kan man undra om det ens är lagligt att ha så mycket som man har i skolan, tydligen är det väl det och förlåt om jag skriver så mycket om plugg hela tiden men jag vill inte ljuga för er haha så tyvärr är plugg stor del av vardagen här nu. Just nu ska jag göra klart en liten presentation i Engelskan och lite annat plugg. Imorgon ska vi iväg på eftermiddagen och ha study visit. Så det blir bara halvdag i skolan, vilket ska bli skönt och insåg precis att om en månad sätter jag min fot på svenska mark igen. puss  

Monday

Sitter just nu i skolan och har precis ätit lunch, har två lektioner kvar av dagen och kommer komma hem runt 6 idag då jag slutar fem idag. För övrigt är det ff hemma hos mig igår och idag, så jag bor just nu med mina två "värdbörder" och det funkar fint. När jag kommer hem idag måste jag plugga som vanligt, men det känns skönt att i denna stund inte ha ett prov till denna vecka iallfall.
 
I går var en mysig söndag med skypesamtal med saknade Ellen och en stund med mamma och storebror. På kvällen var det dags för bio (Skyfall, som var riktigt bra). Dagen avslutades med Solsidan, åh vad jag älskar det.  
 

Christmas Lights

 

Igår var det lördag och den tog jag vara på kan jag lova. Jag och Stina bestämde oss för att åka in till Tower Bridge för att gå på den och turista, vad vi skulle göra sen viste vi inte men det slutade med.. Julbelysning (överallt), Mat, rostade mandlar, klättrande på "Tigrarna" (det var skit svårt att komma upp), bussåkande och vi lyckades nästan varje gång sitta högst upp och längst fram i bussen på dubbeldäckarna, vi gick på små mysiga gator, skikade i någon butik och någon häftig ljusbutik, lite vilse ska också tilläggas att vi var då vi inte viste vart vi befann oss en stund, men det hör ju nästan till och dagen avslutades med efterätt, Te och Kaffe på en mysig resturang. Jag älskar att det börjar bli jul. 

All I Need

Igår kväll var så otroligt bra, en kväll man bara blir så jäkla glad av. Efter två veckor fanns äntligen tiden att göra vad man vill. Jag och några tjejer bestämde oss för att gå på bio och inte vilken som helst heller utan Breaking Dawn part 2. Att det var sista filmen är ändå lite sorligt bara för att man vet att det inte kommer någon mer. Det är också häftigt att se filmen och veta att dessa människor befann sig här i London för bara mindre än en vecka sedan, tyvärr hade jag inte chansen att se dem vilket var mindre roligt. Jag har också insett att jag älskar att gå på bio och man borde göra det oftare, jag älskar nästan ännu mer att gå på bio i London när man hör alla tonårstjejer skriker med sin brittiska "OMG I love him" till Jacob och Edward. Efter bion bestämde vi tjejer att vi skulle gå och ta en drink och det var en jättemysig pub/restaurang. Vi både sjöng/skrek till musik + livemusik, och prata under några timmar och det var precis allt som behövdes för att det skulle bli en perfekt fredag.

Little Things

Jag är så glad över att 2 veckor med sammanlagt 6 prov är över. Jag har befunnit mig instängd på mitt rum med mina ögon i alla olika böcker och papper, men nu är det över. Nej klart det inte är över för vi har fått tusen andra uppgifter och två stora inlämningar att göra men just nu känns det som om det inte är något. Jag tror att tvåan är såhär i skolan och det ser ut som om ni har väldigt mycket hemma också, och det är bara att plugga och göra det bästa man kan. Jag tycke rdet är tråkig att inte ens hinna gå in här och skriva ett inlägg då och då men när man känner sig stressad bara av att göra något som inte innebär plugg får allt annat ta ett lite uppehåll. 

När jag har mycket i skolan och bara sitter här på mitt börjar mina tankar gå ifrån en värld till en annan. Tankarna går från London till hemma. Jag inser då vad jag har hemma i Sverige, och jag önskar så ofta att jag bara kunde få komma hem om bara så i en minut. Samtidigt som jag hela tiden är så otroligt glad att få vara här. Jag har inte hemlängtan, det kan jag inte säga, men jag saknar er så otroligt mycket. Det är svårt att förklara vad man känner. Det finns inte en chans att jag skulle byta bort detta år mot något annat, men även om man saknar er så är jag samtidigt så glad över att faktiskt inse vad man har därhemma på ett annat sätt som man aldrig skulle inse när man väl lever mitt uppe i det. Jag lär mig nya saker här varje dag och det är det som är så häftigt och även om jag har bott i London i 83 dagar är det fortfarande svårt att ta in. 


Veckan som gått

Idag är det ingen vanlig dag utan det är fars dag och du är bästa Pappa. 
 
Denna vecka som gått hsr bestått av ett ord, Plugg. Jag hade nu i fredgas tre prov och man viste inte riktigt om man ville skratta eller gråta då alla tre proven bestod av uppsatskrivingen eller ja mycket skrivande. Veckan som kommer blir inte heller rolig då det är tre nya prov som står på schemat. Plugg är alltså något som tar tid just nu men snart hoppas jag att det lugnar ner sig lite grann. Jag hinner tyvärr inte med att blogga lika ofta som jag vill och jag önksade att dygnet just nu var dubbelt så långt. Men min senaste tid har sett ut såhär:
 
*Plugg och en massa svenskt godis ätande. 
 
*Fått mina Mumford&Sons Biljetter och jag är så jäkla LYCKLIG över att dom har kommit.
 
*Igår var det Hollywood-partyyy med SSL i  Chelsea. 
 
*Jag ska flytta med min familj till ett nytt hus ca 15 min bort, så jag lämnar detta hus i december och flyttar in i det nya i januari (jag har aldrig flyttat någon gång i hela mitt liv och plötsligt så flyttar jag två gånger på samma år!!). 
 
*Jag älskar att det börjar bli jul och jag kan knnappt vänta tills jag får börja julhandla och bara gå runt och kolla på alla julskyltingar och fika på alla caféer med julkänlsan överallt. 

Lover Of The Light

Bilder från sista dagen med min bästa. 

C&H

Lite bilder från onsdagskvällen på C&H med fina tjejer.

Mitt rum


En snabbt litet försökt till en video på några detaljer från mitt rum och köket, jag nästan skrattar så dålig den är men en video kan vara ganska mycket roligare än bilder ibland, så kanske att jag kommer lägga upp någon mer video här framöver. 


Starbucks

Sitter på starbucks i Richmond och ska försöka ta tag i lite plugg eftersom lärarna är så snälla och sätter in tre prov efter lovet. Starbucks har redan börjat med Jul-tema och det är faktiskt lite mysigt precis som alla andra skyltfönster och gator börjar göra sig redo för julen. Igår hade jag en jättebra dag med världens bästa Karolina som avslutades med middag i Covent garden efter en massa shopping, gående och åkande överallt i London. Nu har alltså två fina vänner åkt hem, men i och med att tiden flyger fram är det snart jul och vi ses igen.  

Svenska saker

Det känns lite som födelsedag denna vecka då världens bästa Elin tar med sig precis allt vad jag var sugen på och det var inte lite av allt heller. Jag kommer antingen behöva rulla fram de närmsta tiden eller så kommer allt hinna bli gammalt innan jag hunnit äta upp det, ungefär så mycket tog hon med sig till mig. Tack världens bästa + att karolina tog med sig en massa saker som jag har längtat efter hemma. Ni är väldigt bra. 
 

Halloween

 
Under dessa dagar med Elin och Karolina har vi varit på många olika ställen. Vi har varit i Brick Lane, Cameden, middag i Notting Hill, cafféer, mera mat, shopping i centrala London med Oxford street och allt det där med massa åkande och gående. Jag fick även visa mitt hem och svenska skolan för dem. Det har varit underbart att ha dem här, fick dock säga hejdå till Elin idag vilket var mindre kul, men vi ses snart igen. Jag har även varit barnvakt en stund idag och när jag kom hem ropade min värdpappa att det skulle bli Fish & chips till middag och gott var det, mummms. Nu har jag precis kommit hem från puben med några väldigt bra tjejer. Så snart ska jag hoppa ner i min säng innan en mysig dag med Karolina väntar.  

RSS 2.0